Oletko maistanut munalattea?

Tehdäänpäs vähän erilainen postaus - nimittäin resepti. Munalatte on juoma, jota en uskaltanut maistaa pitkään aikaan. Mielikuvissani raaka muna kahvissa tuntui varsin erikoiselta. Mutta sitten keksin yhdistää siihen rakastamani karvasmantelin maun ja avot! - ihana laskiaispullalta maistuva munalatte oli syntynyt. 

Tämä herkku sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat välttää hiilareita. Niitä ei tässä nimittäin montaa ole. Energiaa mukavat noin 300 eli hyvin jaksaa lounaaseen, kun tämän ottaa aamukahviksi. 

Erikoisuutena minun reseptissäni on karvasmanteliöljy, joka tuo mantelin makua, sekä pähkinäöljy, jolla varmistan ns. hyvän rasvan saantia. Rakastan marsipaania, eli karvasmanteliöljy muistuttaa siitä. Ja pähkinäöljyistä olen aivan rakastunut tuohon pistaasiöljyyn, jota saa Liidelistä kausituotteena. Mutta mennäänpä siis itse ohjeeseen. Se on yksinkertainen - aineet blenderiin ja 10 sekunnin tehokas sekoittaminen. 

Mitä tarvitset?

2 tuoretta kananmunaa

1 tl pikakahvia

15g pistaasiöljyä 

2 canderel makeutusainenappulaa

2-5 tippaa karvasmanteliöljyä

1,5-2dl tulikuumaa vettä


Ohje: Lisää ainesosat blenderiin, vesi viimeisenä. Sekoita vähintään 10 sekuntia, jolloin vaahtoakin alkaa muodostua. Kaada mukiin ja nauti.

Munalattea on helppo tuunailla oman maun mukaan. Välillä teen kanelilattea korvaamalla karvasmantelin kanelilla. Välillä korvaan öljyn sulatetulla voilla. Joskus tiputan joukkoon hieman kardemummaa - lopputuloksena pullalatte. 

Pistäs kokeiluun ja laita kommentit jakoon!

Minna-Maarit

p.s. video-ohjeeni löytyy Tikotokista

@docminna My morning latte. Keeps you going! What is your favourite coffee #coffee #academia #keto #myrecipe #inspirational #love #happy ♬ Coffee - beabadoobee

Kommentit